АКУМУЛАТОРИ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ: EFB (ПОДСИЛЕНО НАПОЯВАНЕ НА АКУМУЛАТОРА)

Снимка

Акумулаторите трябва да се справят с все повече нарастващото натоварване и според някои статистически изследвания, те са сред основните причинители на аварии. Добре е да знаете, че можете изцяло да разчитате на акумулаторите за товарни автомобили от Bosch.  Те са мощни, устойчиви на вибрации и необслужваеми. Така ще намалите оперативните разходи на автопарка.

Средно, съвременните камиони изминават около 145 000 км годишно. Често шофьорите спят, в камиона, по 5 нощи на седмица. Но дори при стационарна работа, батериите захранват многобройни системи за сигурност и комфорт. И при цялото това натоварване, на следващия ден трябва да осигурят достатъчна стартова мощност за двигателя. Освен това трябва да се справят и с честите цикли на зареждане и разреждане. Тъй като акумулаторите на търговските автомобили все по-често са инсталирани близо до задния мост, те са подложени и на повишени вибрации. Поради това са необходими голяма здравина и устойчивост на вибрации.

Знаете ли, че:

Акумулаторите TE EFB от Bosch се справят с вибрации и центробежни сили до 6 g/20 h

Тази стойност е подобна на максималната стойност, постигната някога от командния модул на Аполо при навлизане в земната атмосфера след полета до Луната - 6,4 g.

Акумулаторите Bosch с EFB технология са проектирани да се справят с огромните енергийни потребности на трафика на дълги разстояния, с многобройните функции за сигурност и комфортни функции, както и за оф-хайуей и тежкотоварни автомобили:

  • Най-мощният акумулатор за товарни автомобили в програмата на Bosch - за огромни електрически изисквания, както и за стационарна работа на комфортните функции:  Технологията EFB (подсилено напояване на акумулатора) осигурява двойно по-голяма устойчивост на дълбоки цикли от конвенционалните батерии - акумулаторът се справя много по-добре с честите разреждания и зареждания
  • Особено устойчив на вибрации и подходящ за безопасен монтаж близо до задния мост, за оф-хайуей камиони и тежкотоварни строителни машини, съответства на стандарт V4: специално залепените полиестерни влакна надеждно поддържат

плочите на акумулатора, допълнителното укрепване и стабилизираните конектори повишават устойчивостта на вибрации

  • Много над средните срок на експлоатация и стартова мощност: качество на материалите и стандарти, еквивалентни на оригиналното оборудване
  • Абсолютно необслужваеми и непропускливи - намаляват оперативните разходи на автопарка:  лабиринтният капак осигурява изпарената течност да остане вътре в акумулатора; това води до много ниска консумация на вода.

С огромния си капацитет акумулаторите TE EFB от Bosch се справят по-добре с честото зареждане и разреждане. В резултат на това, енергийната им ефективност, например в старт/стоп трафика, е значително повишена. Високата устойчивост на дълбоки цикли е особено полезна за камионите за дълги превози. При тях акумулаторът се справя успешно и със захранването на големия брой комфортни функции.

Резултатът: надеждна и продължителна работа.

Пълната гама акумулатори Bosch, за товарни автомобили, може да намерите в търговските обекти на НЕЛАС АВТОЧАСТИ. За повече информация, свържете се с Вашият търговски представител или с най-близкия обект на НЕЛАС АВТОЧАСТИ.

Свързани производители

Още новини